zondag 31 mei 2009

Andries Houtakkers vindt...

Ik houd u nog één zaak voor. Het artikel in de krant van 22 januari 2009. De aanhef van het artikel luidt: "Wethouder: cultuur stad ondermaats". Veelzeggend is het feit, zo staat in het artikel, dat Sittard-Geleen jaarlijks amper 10 miljoen euro uittrekt voor cultuur. In steden als Maastricht en Heerlen bedraagt dat budget in veelvoud. Van Rijswijk benadrukt dat het culturele klimaat een "cruciale vestigingsfactor is voor zowel inwoners als bedrijven. Die dragen op hun beurt weer bij aan het imago van onze stad". Hij heeft het voorts over het muziekcentrum in het nieuw te bouwen Dobbelsteen-complex. "Waarmee we in één klap Limburgs belangrijkste poppodium in huis halen" zegt Van Rijswijk. Nu vier maanden later is dat van de baan en vergaat het poppodium hetzelfde lot als ook Fontys, Hornbach, Mediamarkt en straks misschien de sportzone ondergaan. Laten we het niet hopen

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Dus het CDA stemt in de raad voor een motie om een poppodium te bouwen. Dan staat de teller op 13, nog 6 te gaan voor een meerderheid.

Anoniem zei

Dit college helpt niet alleen cultuur om zeep, maar de hele gemeente.
Als Houtakkers als CDA-lijsttrekker een goede score haalt is het einde oefening voor het horrorcollege van Pieter, Ruud, Berry in dissidente Ingrid.

Anoniem zei

Inderdaad en Houtakkers heeft niets met projectontwikkelaars van doen. Die gaat gewoon bouwen! Dan wordt het allemaal beter in onze stad.
Een poppodium bouwen is grotendeels investeren in de jeugd van ons dorp. Investeren in de jeugd is van alle tot op heden hier regerende colleges een nieuw en onbekend gebied.
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst.

EvilSkrievil zei

Yes Berry wethouder van culturele vernieling

Anoniem zei

en dan niet te vergeten dat het kultuurhistorisch besef van de het CDA ervoor zorgt dat de uitstraling en rust rond kasteel Limbricht teloor gaat door een groots opgezet asiel en pension en...... jammer dat het CDA dit laat gebeuren.

Anoniem zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
 
counter free hit unique web