Krimp: waarom niet slopen! Portiek- en etagewoningen slopen anno 2013
Honderd portiek- en etagewoningen rond de Geleense Gerardusstraat, 264 van dit soort woningen in de componistenbuurt in de Sittardse wijk Vrangendael (rond de Churchilllaan), alle 129 woningen in flat 2 aan de Sittardse Eisenhowerstraat, 41 huizen in de Sittardse Spoorkolonie, 12 woningen naast de Spoorkolonie (Akkerstraat, Klaverstraat), en 110 huizen in de Sittardse wijk Achtbunder (Veestraat, Irisstraat, Leliestraat, Resedastraat, Ericastraat).
11 opmerkingen:
Weg met de kippenhokken
En wie betaalt die nieuwbouw dan wel?
zowonen natuurlijk, die hebben er dik aan verdiend minimaal 5keer de nieuwprijs
Likt me ook een beter plan. Laat huidige bewoners doorgroeien naar een betere woning en sloop dan de oude woningen.
Komt er weer wat herstel in de woningmarkt.
@ 12:55 Dat moeten dan wel betaalbare woningen zijn voor de mensen die uit zo'n oude woning gaan!
@18:59
Misschien dat we het scheefwonen hiermee oplossen:-)
twee vliegen in een klap,...
850 etage en portiekwoningen slopen en 500 grondgebonden woningen terugbouwen
weer werk!
De portiekwoningen zijn al tig keer aangepakt en nu dus weer? Vraag mij af waarom nagenoeg elke 5 tot 10 jaar Zowonen deze woningen aanpakt, terwijl ze de 2 oudste hoogbouw flats van onze gemeente links laten liggen. Durven zij zich soms niet de handen te branden aan de sanering van de enorme grote hoeveelheid asbest die in deze flats verwerkt zijn?
Slopen is een zinvolle reactie op de krimp, maar het zou niet eerlijk zijn als dit alleen maar voor rekening van de corperaties komt!
Zo-Wonen neemt al haar deel hierin. Ook pleegt ze veel nieuwbouw. Het is goed te zien dat ze haar oude woningbestand niet links laat liggen.
Wooncorporaties hebben heel veel geld van de overheid gekregen om die woningen te bouwen en naderhand ook om goed te onderhouden.
Bovendien hebben ze heel veel inkomsten gehad van de verhuur van die woningen.
Het is dus volstrekt uit den boze dat de oerheid nu ook weer een groot aandeel zou hebben in de sanering van die woningen.
Wekennen allemaal de vele voorbeelden van "top"mensen die zich (juist bij de woningcorporaties!) schandalige salarissen hebben toegeeigend.
ZoWonen moet zelf haar woningbestand op peil houden.
Hoe zit het met private woningen? Wie betaalt daarvan het onderhoud?
Kunnen die mensen bij de overheid aankloppen voor vele duizenden euro's subsidie? Nee toch, dat komt allemaal uit hun eigen beurs. Private eigenaren onderhouden hun eigen huis omdat het hun eigendom is. Dat moet ZoWonen ook maar doen.
@07:33 Die subsidie is er in de vorm van de HRA.
Een reactie posten