donderdag 17 januari 2019

Vakantiecamp Watersley

Landgoed Watersley is gelegen op de Kollenberg in Sittard en kent een geschiedenis las landhuis in de 17e eeuw, als klooster vanaf 1876 en als zorginstelling vanaf de jaren 1970. Het gebied moet de komende jaren verder worden ontwikkeld, op duurzame wijze en met behoud van de rust en ruimte die het park biedt.

Het plan van KettingHuls en Bureau B+B is gebaseerd op het idee dat voor topprestaties volledige concentratie en tegelijkertijd uiterste ontspanning nodig is; de bureaus willen, met gebruikmaking van de bestaande kwaliteiten, het landgoed tot “een premium retraite voor internationale sporters” maken.

Open plekken in het bos fungeren als ontmoetingsplekken; de grootste bevindt zich in het hart van het bos en biedt ruimte voor bijvoorbeeld teambuilding-barbecues. Aan de noordoostelijke zijde van het park komt een hoger gelegen paviljoen voor evenement.

De bestaande zusterflat (de Flat) met zijn kloostertypologie is een zeer iconisch gebouw met een betonnen structuur van kolommen, balken en de invulling van bakstenen. Het lagere deel rondom de binnentuin zal de grootste verandering ondergaan, leggen de architecten uit.

Hotel
De hoogbouw gaat functioneren als een short stay-hotel. De kamers zijn 20 m2 groot en hebben een eigen badkamer met toilet. Elke verdieping heeft nabij de trap en lift een grote multifunctionele ruimte, met een open structuur van kolommen en balken in het zicht.

Geen opmerkingen:

 
counter free hit unique web