Rubbergranalaat-affaire gaat nieuwe fase in
Het college besluit om dhr. Wagemans schriftelijk in kennis te stellen van het voornemen om het verzoek om handhavend op te treden tegen de sportstichting Sittard-Geleen af te wijzen.
Wagemans wil dat de Sportstichting op straffe van een dwangsom gedwongen wordt de infill te verwijderen. Mocht de burgemeester niet op zijn verzoek ingaan, dan zal de Transparanz-voorman aangifte doen bij het Openbaar Ministerie.
Ook raadslid Brouns van het GOB heeft tijdens deze vergadering opgemerkt dat zijn fractie ervan uitging dat het kunstgras veilig zou zijn. Dit staat ook in de notulen van de raads-vergadering. Desondanks moet men vernemen dat in Munstergeleen zogenaamd rubbergranulaat is gebruikt. Dit strooisel is gemaakt van vermalen oude autobanden, meestal van vrachtauto's. Het bevat zware metalen, kankerverwekkende pac's, vluchtige pac's en nog andere gevaarlijke stoffen. Op één kunstgrasveld worden tonnen van dit spul tussen het kunstgras gestrooid. De zware metalen logen uit bij een regenbui of bij het besprenkelen met water. Met name zink komt daarbij in hetdrinkwater. Dit is een gigantisch milieurisico.
1 opmerking:
natuurlijk ,hij heeft gelijk ,zijn broer is al jaren bezig met het aanleggen van een park met vervuilde grond op zijn depot,het levert nog steeds veel op ,he richard
Een reactie posten