maandag 8 oktober 2007

Uit Statuten &Huishoudelijk Reglement GroenLinks,jan. 2007

Artikel 29.
1. De maximale zittings­duur van volksvertegen­woor­digers be­draagt 12 jaar, resp. 15 voor EuroparlementariĆ«rs in het desbetreffende orgaan.
2. Een volksvertegenwoordiger die de maximale zittingsduur bereikt in de loop van een zittingsperiode, houdt zitting tot deze periode is verstreken.
3. In bijzondere gevallen kan de ledenvergadering besluiten om een volksvertegenwoordiger voor een extra periode op de kandidatenlijst te plaatsen. Een dergelijk besluit wordt met de bijbehorende argumentatie schriftelijk gemeld aan het partijbestuur.
4. Als een volksvertegenwoordiger niet voor een extra termijn in aanmerking komt, kan zij/hij niet op de kandidatenlijst worden geplaatst, ook niet op een onverkiesbare plaats. De ledenvergadering kan niet besluiten om voor de tweede maal een volksvertegenwoordiger voor een extra periode op de kandidatenlijst te plaatsen, tenzij in de eerste extra periode minder dan 50 % van de zittingsperiode van het betreffende orgaan is vol gemaakt.

3 opmerkingen:

Anoniem zei

Nu we met elkaar in debat zijn over voorstel wijziging vergadertijden raad hebben jullie de Statuten van GroenLinks er maar eens op nageslagen om aan te tonen dat die "vergaderijger Muijtjens" in strijd met de statuten van onze partij in de raad zou zitten. Ook hier is een reactie voor de lezers nuttig.
GroenLinks is in 1990 opgericht en heeft de genoemde bepaling in haar statuten staan. In de gemeente Geleen heb ik 11 jaar namens GroenLinks met veel plezier gewerkt. In 2001 is de nieuwe fusiegemeente Sittard-Geleen ontstaan. Het toenmalige afdelingsbestuur heeft binnen GroenLinks verzocht aan te geven hoe om te gaan met de statuten bij vorming van een nieuwe (fusie) gemeente. Daar is in GroenLinks over bepaald dat er bij een nieuwe gemeente sprake is van een nieuw parlementair orgaan en op basis daarvan is mij verzocht om beschikbaar te zijn voor de nieuwe lijst in de nieuwe gemeente Sittard-Geleen. Sinds 2001 zet ik me op basis van besluit ledenvergadering en met ruim kiezersmandaat( in 2006 ruim 2700 stemmen, en dat heeft ridder Lancelot bij lange na niet gehaald) in voor de gemeentepolitiek in Sittard-Geleen. Statutair mag dat nog tot 2013 met ontheffeingsmogelijkheid tot 2016. De Dorpskrant is dus nog niet van die "notoire vergadertijger" af. Ik doe jullie de groetjes en ga vol enthoisiasme voorlopig door voor groene, sociale en tolerante politiek met statutaire goedkeuring van GroenLinks, onze ledenvergadering en de kiezers in onze stad.

Peter Meijers zei

Ridder Lancelot de Derde ziet het volgende scenario voor zich. Muijtjens blijft tot 2016 met inachtneming van de statuten van GroenLinks raadslid. Op 1 januari 2017 is de gemeente Maasvallei een feit. Volgens de gelegenheidsargumentatie van GroenLinks is de gemeenteraad daarvan een nieuw parlementair orgaan. Met inachtneming van de statuten stelt Muitjens zich kandidaat voor de gemeenteraad van Maasvallei, waarin hij uiteraard met een overweldigende hoeveelheid stemmen gekozen wordt. In die gemeenteraad houdt hij met inachtneming van de statuten van GroenLinks tot 2034 het fort.

Jan, je bent net over de helft!

Anoniem zei

Jullie fantasie kent geen grenzen!

 
counter free hit unique web