Een van de meest gehoorde kritiekpunten op herstructurering is dat veel bewoners door sloop worden gedwongen om hun vertrouwde omgeving te verlaten. Zelf kijken bewoners juist positief terug op hun verhuizing. De meesten hebben zich niet beperkt gevoeld in hun woning- en buurtkeuze, ondanks het gedwongen karakter van de verhuizing. Dankzij hun urgentiestatus zetten de meeste sociale huurders bovendien een flinke stap vooruit in hun wooncarrière.
2 opmerkingen:
Het is maar door welke bril je het bekijkt.
Voorheen authentieke en "rustige" straten of buurten zijn door de nieuwkomers c.q. gedwongen verhuizers soms totaal van kleur verschoten. Partytent in de voortuin, aanhanger op de stoep,oliesporen op straat, spullen opruimen ? Wat is dat ?
Zo Wonen doet er niets aan.
Degenen die er jaren met plezier hebben gewoond, worden gedwongen naar elders te verkassen, zodat het nog "fraaier" wordt en er nog meer aanhangers enz. in de straat komen.
Ook hier bevestigen uitzonderingen de regel.
Iedereen heeft recht op een woning, maar buurtbeheer via de eigenaar c.q. woningbouwvereniging stelt niets voor.
Wanneer het gaat om huizen die in slechte staat zijn op te knappen of te slopen kan ik me bij dat beleid iets voorstellen, maar wanneer het gaat om private woningen die in goede staat zijn slaat dit beleid helemaal nergens op. Helaas komt dat echter ook voor !
Een reactie posten